microblading pmu fleur's beauty

Zijn je wenkbrauwen niet goed van vorm? Ben je allergisch voor make-up? Kun je je niet goed opmaken zonder bril? Wil je wakker worden met perfecte wenkbrauwen? Dan biedt Microblading de oplossing!

Microblading is de nieuwste techniek en is dé manier om er natuurlijk goed uit te zien. Zwemmen, sauna, huilen of lachen, permanente make-up blijft perfect onder al deze omstandigheden.

Wat is Microblading en hoe werkt het?

Microblading is het inbrengen van pigmenten in de huid. Door middel van een pen met flinterdunne naaldjes in de vorm van een mesje worden er één voor één lijntjes met speciaal en veilig pigment aangebracht vlak onder het huidoppervlak. Met de hand worden er strokes in de vorm van haartjes gecreëerd wat een natuurlijk en subtiel resultaat geeft. De aangebrachte haartjes zijn flinterdun, messcherp en niet van echt te onderscheiden.

Bij Fleur’s Beauty worden de wenkbrauwen altijd op maat gemaakt. De kleur, dikte en vorm en intensiteit worden altijd besproken en getekend passend bij jou gezicht. Ook wordt er gekeken naar de groeirichting van de haartjes zodat het eindresultaat zo natuurlijk mogelijk blijft.

Anders dan bij een tatoeage die levenslang blijft zitten, wordt Microblading langzaam lichter. Gemiddeld blijft de pigmentatie tot 2 jaar mooi zitten. Dit kan bij de één wat korter en de ander wat langer zijn.

Fleur’s Beauty werkt met de pigmenten van Ecuri en zijn 100% goedgekeurd door de GGD. Ecuri pigmenten zijn gegarandeerd kleurvast. Wenkbrauwbruin wordt dus niet rood of grijs.

Voor wie is microblading geschikt?

Ben je niet gezegend met volle, mooie wenkbrauwen of heb je geen zin om elke dag met potloden of poeders in de weer te gaan?

Ook voor mensen die door chemotherapie, alopecia of schildklierafwijkingen geen wenkbrauwen meer hebben, kan dit een mooie aanvulling zijn voor een mooi sprekend uiterlijk.

De behandeling:

Na het intakegesprek wordt er gekeken naar de huidige staat van de wenkbrauwen en de wensen worden besproken. Samen kiezen wij de kleur, vorm en dikte die het best bij jou past.

Hierna worden de wenkbrauwen schoongemaakt en begint het voortekenen van de wenkbrauwen. Dit wordt gedaan met een speciale meettechniek voor de ideale vorm. Pas als wij allebei 100% tevreden zijn begin ik aan de Microblading.

Vervolgens worden de strokes gezet. Het pigment wordt goed aangebracht in de kleine krasjes. De strokes worden nog een keer overgetrokken voor een goede pigmentatie.

Na de behandeling worden de wenkbrauwen goed schoongemaakt met een voedende huidreiniger.

microblading strokes meten fleur's beauty

De voor en nazorg van Microblading:

De voor- en nazorg van de wenkbrauwen is bijna net zo belangrijk als de behandeling zelf. Tijdens het genezingsproces dien je voorzichtig en zorgvuldig om te gaan met de pigmentatie. Slechte en onhygiënische verzorging kunnen wondinfecties veroorzaken en deze kunnen leiden tot minder mooie permanente make-up.

Direct na de behandeling: 

De eerste paar uur na de behandeling zal er altijd wat wondvocht ontstaan. Dit mag je ieder uur met een vochtig, uitgeknepen wattenschijfje voorzichtig droogdeppen. Dit is belangrijk zodat er op die manier zo weinig mogelijk korstvorming ontstaat. De wenkbrauwen kunnen breder en donkerder lijken dan het uiteindelijke resultaat. Raak de wenkbrauwen zo min mogelijk aan met je vingers!

1 t/m 10 dagen na de behandeling:
 •  Houd de pigmentatie de eerste 3/4 dagen droog. Het liefst de pigmentatie de hele week zo droog mogelijk houden. Pas ook op tijdens het douchen i.v.m. de condens. Hier wordt de pigmentatie ook nat van.
 •  Geen make-up aanbrengen op en rondom de pigmentatie.
 •  Je mag de huid op en rondom de pigmentatie niet reinigen.
 •  Je mag alleen de meegegeven vaseline aanbrengen met een schoon wattenstaafje. Doe dit als het trekkerig aanvoelt, voor je naar buiten gaat en voor je gaat slapen om de wond te beschermen tegen vuil van buitenaf.
 •  Raak de behandelde huid zo min mogelijk aan. Niet krabben of peuteren aan de pigmentatie. De korstjes moeten er vanzelf afvallen.
 •  Dek de behandelde huid niet af met pleisters of verband.
 •  Vermijd de eerste 7 dagen ook contact met zwemwater, (chloorwater, bubbelbad en natuurlijk water) sauna of zonnebank.
 •  Stel de pigmentatie niet bloot aan zonlicht of zonnebank, Draag een zonnebril of hoed en als de korstjes eraf zijn SPF-50 aanbrengen.

Na de genezing gaan de korstjes loslaten. De pigmentatie komt daar lichter en dunner onder vandaan. De kleur van de pigmentatie heeft 4 weken nodig om op kleur te komen. Bij de nacontrole die 6 weken na de eerste behandeling zal plaatsvinden, gelden dezelfde nazorg instructies.

Tips:

Om het langst te genieten van je nieuwe wenkbrauwen, is het aan te raden om een hoge factor SPF-50 te blijven gebruiken om vervaging zoveel mogelijk uit te stellen.

Breng geen crèmes of peelingen met fruitzuur en vitamine A aan op de gepigmenteerde plaats.

Voor een langdurig resultaat kun je de behandeling 1 keer in het jaar herhalen tegen een speciaal tarief, mits je de Microblading in deze salon hebt laten zetten.

Het zetten van Microblading kan risico’s met zich meebrengen. Er ontstaat namelijk een kleine schaafwond die moet helen. Daarom is het van belang dat de  nazorg goed wordt opgevolgd. Door de juiste opleiding die ik heb genoten en het zorgvuldig en hygiënisch werken volgens de richtlijnen van de GGD, worden de risico’s tot een minimum en geaccepteerd niveau gebracht.

Laat geen Microblading plaatsen:

 •  Op plekken waar je het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan.
 •  Op een litteken dat minder dan een jaar oud is.
 •  Op een plek waar minder dan 3 maanden geleden een PMU of tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is.
 •  Op een geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen.
 •  Als je onder invloed bent van alcohol en drugs.
 •  Als je zwanger bent of borstvoeding geeft.

Daarnaast wordt het afgeraden om permanente make-up te zetten als je last hebt van de volgende aandoeningen:

 •  Hemofilie (erfelijke bloedziekte)
 •  Pathologische wondgenezing
 •  Suikerziekte (diabetes)
 •  Immuunstoornissen
 •  Chronische huidaandoeningen
 •  Hart en/of vaatziekten
 •  Contactallergie

Heb je één van deze aandoeningen of gebruik je antistollingsmiddelen of antibiotica en wil je toch Microblading? Overleg dan eerst met je arts en neem dan het toestemmingsformulier van de arts mee op het intakegesprek.

Resultaten: