Bio Peel Biologische peeling

Wat is een Bio Peel? 

Een Bio Peel is een kruidenpeeling, waarbij een mix van kruiden, zeewier en algen op de huid aangebracht wordt. Deze kruiden en extracten zetten de huid aan tot regeneratie, waardoor de huid zichzelf van binnenuit gaat herstellen, met een direct zichtbaar resultaat.

Door middel van een massage worden de heilzame stoffen uit de kruidenmix optimaal door de huid opgenomen. De kruidenpeeling wordt verwarmd, waardoor de talloze voedingsstoffen uit de kruiden nog beter en sneller worden opgenomen door onze huidcellen.

Direct na de behandeling is de huid diep gereinigd en voelt de huid zeer glad en zacht aan. De gladde huid komt door het wegnemen van de bovenste lagen dode huidcellen, die droog en ruw aanvoelen.

Wat doet de Bio Peel:

Wat een Bio Peel zo uniek maakt, is het gebruik van een 100% natuurlijke mix van kruiden, zeewier en algen. De kruiden en algen worden geactiveerd met een speciale gel. Hierdoor worden de voedingsstoffen die zij bevatten goed opneembaar door de huid.

Er wordt géén waterstofperoxide in de Bio peel van Salonnepro gebruikt. 

De spirulina alg op zich bevat al 11 vitamines, 10 mineralen en 18 aminozuren. Omdat deze voedingstoffen makkelijk opneembaar zijn door de huid geeft de Bio Peel een intensieve voedingsboost. Daarnaast heeft de Bio Peel een sterk ontgiftende werking.

Door de intensieve voeding van de basaalcellenlaag tijdens de Bio Peel worden ook de stamcellen voorzien van de benodigde voedingstoffen. 

Met als resultaat meer gezondere huidcellen, een zeer zachte en gladde huid met een natuurlijke glow, verfijnde huidtextuur en zichtbare huidverbetering van binnenuit. 

Wat kan men bereiken met een Bio Peel? 

* Algehele huidverbetering
* Huidherstel
* Fijnere poriënstructuur
* Gladder huidoppervlak, gladstrijken van lijntjes
* Egalere teint
* Verwijderen van dode huidcellen
* Verhelderen van hyperpigmentatie
* Verbeteren van het acne-huidbeeld
* Herstel bij (uitgebluste) puistjes
* Onderhuidse (talg) bultjes
* Kalmeren van een onrustige huid
* Intens opfrissen van een doffe, vale huid.
* Intensieve ontgifting van de huid

Hoe werkt het?

Voor de kruidenpeeling aangebracht wordt, wordt de huid goed gereinigd en voorbehandeld. 

De kruidenpeeling wordt gedurende 10 tot 15 minuten in gemasseerd. De huid kan tijdens de massage tintelen of licht branderig aanvoelen.

Na de peeling wordt er pure vitamine C aangebracht en een speciaal masker aangepast aan de wensen en huidtype. 

Hierna wordt er een serum en dag/nacht verzorging aangebracht. Tijdens de peeling worden er veel dode huidcellen verwijderd. De behandeling wordt daarom afgesloten met een olie elixer en een beschermende zonnefactor.

Wat gebeurt er na de Bio Peel?

Tijdens de behandeling wordt de huid gestimuleerd en geactiveerd. De huid kan als prikkelend, tintelend of branderig ervaren worden.

Na het verwijderen van de peeling is het absorptievermogen van de huid verhoogd. Dit betekent dat alle producten na de peeling beter worden opgenomen. Het betekent ook dat de producten zoals het masker of de pure vitamine C die na de peeling worden aangebracht intensiever werken maar ook intensiever voelen.

De huid is wat gevoeliger na de Bio Peel. Dit is volkomen normaal en kan geen kwaad. Dit is een teken dat de huid aan het werk gezet wordt. Het metabolisme van de huid krijgt een boost. Ook wordt de doorbloeding geactiveerd en de opname van voedingsstoffen wordt verbeterd.

Eenmalige behandeling of kuurverband:

Een eenmalige behandeling met de Bio Peel is zeker mogelijk. De behandeling verwijderd effectief dode huidcellen en tegelijkertijd geeft het de huid een boost door de hoge concentratie voedingsstoffen. De huid voelt glad en zacht aan met een egale teint.

Om onderstaande huidproblemen te verbeteren, is het noodzakelijk om meerdere behandelingen in een kuurverband toe te passen:

* De huid die met acne te maken heeft gehad (littekens)
* Rimpelvorming
* Grove poriën
* Verslapping van de huid
* Hyperpigmentatie en zonneschade

Belangrijke punten:

Hoewel de huid niet specifiek UV gevoelig wordt door een Bio Peel, raakt de huid wel een aantal dode huidcellagen kwijt. De huid is hierdoor dunner en minder goed beschermd tegen Uv-straling. Om verbranding te voorkomen dient de klant altijd een SPF te gebruiken na een Bio Peel behandeling. Bij een kuur dient gedurende de hele kuur UV-bescherming gebruikt te worden.

De huid kan lichte roodheid vertonen, na de behandeling trekt dit snel vanzelf weg. 

Ongeveer 3 tot 5 dagen na de behandeling kan de huid lichtelijk gaan schilferen. De mate van de schilfering is per persoon verschillend en afhankelijk van het huidtype. 

De huid voelt in deze periode vaak wat droger en trekkerig aan. Je kunt dit wegnemen door het gebruik van een olie elixer of volle crème. Ik adviseer je hier graag over.

Er worden meerdere laagjes dode huidcellen verwijderd. Daarom dient de zon(nebank) minimaal 14 dagen te worden vermeden. Bij blootstelling aan de zon is het belangrijk om een SPF-50 aan te brengen.

Tussen een Botox behandeling en een Bio Peel moet minimaal 14 dagen zitten. De kruidenpeeling ontgift de huid, maar ook de botulinetoxine van de Botox.

Drink na de behandeling gedurende dag minimaal 2 liter water om de vrijgekomen afvalstoffen af te voeren.

Tussen harsen en de Bio Peel moet minimaal 14 dagen zitten.

Contra indicaties:

De Bio Peel kan niet worden toegepast bij:

  • Virale infecties (ook bij een koortslip), de infectie kan zich verspreiden
  • Kanker, ook wanneer de client nog kankermedicatie inneemt
  • Open wondjes
  • Actinische keratose (ruwe plekjes op de huid door zonneschade)
  • Bepaalde medicatie

De medicatie die een contra-indicatie zijn:

  • Retinoïden, vitamine A zuur
  • Roaccutane / Accutane (isotretinoïde) (in overleg met de arts)

Zwangerschap is geen contra-indicatie, maar het wordt niet aangeraden. Door de veranderde hormoonhuishouding kan de huid anders reageren dan verwacht.

Wil jij dit ook? Maak dan nu een afspraak.